Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Több mint ötezren vettek részt a témában végzett eddigi legnagyobb hazai online kutatásban a Szexrandi.hu partnerkereső oldalán, ami azt vizsgálta, hogy mi mozgatja azokat, akik gyakran arcukat is vállalva beregisztrálnak egy-egy szexpartnerkereső weboldalra, milyen tényezők játszanak szerepet a partnerkeresés hátterében. És persze kiderült, hogy a nők számára teljesen más paraméterek számítanak, mint a férfiaknak, csak nem úgy, ahogy gondolnánk.

sexy-couple-underwear-couch.jpg

A középkorban a szexualitás üldözését a helyes társadalmi rend fenntartása szempontjából tartották fontosnak és részben szigorú vallási előírásokkal igyekeztek a szexualitást kordában tartani. Mindezek mellett gyakorlati megfontolások is szerepet kaptak, hiszen az öröklés rendjét egy törvénytelen gyerek születése mindig felforgatta, de jelentős visszatartó erő volt a különböző nemi betegségektől való félelem is. Napjainkra a szexuális szabadságnak köszönhetően már egyre kevesebben ütköznek meg azon, ha valaki kizárólag szexpartnert keres magának, sőt egyre többen használják a modern kor technológiai vívmányait (internet, okostelefon) arra, hogy ilyen irányú igényüket kielégítsék.

A Szexrandi.hu kutatásában résztvevők többsége négyféle motivációt említett meg, ami miatt kipróbálta az online szexpartnerkeresést. Vannak, akik úgy érzik, hogy párkapcsolatukban nem kap elég figyelmet a szexualitás (a válaszadók 23%-a ezt jelölte meg fő indokként), azt viszont felrúgni, elválni semmiképpen sem szeretnének különböző okok miatt (gyerekek, egzisztencia). Így marad a titokban ismerkedés, a rövid légyottok szervezése (a kutatásban résztvevők egyébként több mint fele vett már igénybe búvóhelyet alkalmi együttléthez).

Sokan vannak, akik egyszerűen csak azért keresnek kizárólag szexre partnert maguknak, mert régóta élnek egyedül és komoly kapcsolatot valamilyen okból kifolyólag már nem szeretnének kialakítani (22%). A harmadik ok a kalandvágy, nem sokkal elmaradva az előző kettőtől (21% válaszolta ezt). De ne gondoljuk, hogy a kalandvágy csak a fiatalabbakat mozgatja! Az 50 év felettiek 15%-a is ezt jelölte meg fő indokként a kutatás során (a 30 év alattiaknál minden negyedik párkeresőt ez motiválja). A negyedik pedig a puszta kíváncsiság, 10% számára ez jelenti a motivációt, ezt nem nagyon kell magyarázni.

Míg azt gondolnánk, hogy a férfiak a hűtlenebbek, az eredmények mást mutatnak. A nőknek ugyanis nagyobb százaléka keres meglévő párkapcsolata mellé szexpartnert (24% a férfiak 21%-ával szemben), ráadásul a férfiak nagyobb arányban keresnek hosszabb távra szexpartnert, mint a nők, akik inkább az egyszeri alkalomban hisznek, ami – ha kellemes az élmény – hosszú távú kapcsolattá is fejlődhet.

A túlsúlyos nők jobb esélyekkel találnak maguknak éjszakai kalandot, mint az elhízott férfiak. A férfiak partnerkeresésében kevésbé kizáró ok a túlsúly, mint a gyengébbik nem esetén. A férfiaknak ugyanis 14%-a, míg a nők 18%-a vallotta be a kutatás során, hogy túlsúlyos partnerrel nem létesítene szexuális kapcsolatot. A férfiakat viszont sokkal jobban zavarja, ha egy nő magas, mint a nőket, ha egy férfi alacsony.

A bejegyzés trackback címe:

https://szexrandi-info.blog.hu/api/trackback/id/tr287588552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása